OM MEG

MIN TILNÆRMING

Merkevarebygging

VÆR ALLSIDIG. VÆR FARGERIK.


Tenk nytt om sosiale medier, bruk hashtags i utarbeidelsen av merkeassosiasjoner som du ønsker at dine kunder skal forbinde merket ditt med.


Det kan være fristende å velge den samme strategien gang på gang, Særlig hvis den ga gode resultater for tre år siden, Bra, for to år siden og overskudd i fjor. Å jobbe på den samme måten og bruke den samme metoden hver gang, fordi sånn har vi bestandig gjort det her kan være effektivt, men er det lønnsomt over tid? Og hva med innovasjon og kreativitet? Rutiner, vaner og dessverre tradisjoner er med på å hemme nettopp dette. Jeg mener at bedrifter kan ha mye å vinne hvis de tørr å utfordre det etablerte mer. Markedsføringsfaget tåler å få en makeover. Hvorfor skal ikke din bedrift kunne gjøre det samme? En visjon er en ledestjerne under bedriftens levetid, dens forretningsidé. Det bør også læring, kreativitet og utvikling være.

KREATIVE BRIEF


Det første jeg gjør før et prosjekt, innholdsstrategi, event eller annen form for aktivitet er å hente inspirasjon fra konkurrenter, andre bransjer, lese fagblogger og ta bilder. Deretter setter jeg opp en innholdsstrategi, skriver korte og lange pitcher og finner bilder, ofte på søndager. Dette er forarbeidet, altså en grov plan for førstkommende uke. Det gjør det enklere for meg å tilpasse innhold og sparer meg for mye tid. En innholdsstrategi kan f.eks. ha ulike temaer: mandagsmotivasjon, tirsdagstips fremsnakk-onsdag, torsdagsquiz, fredagshumor osv.

Designing

Marketing

Branding

EN KREATIV MÅTE Å JOBBE MED MERKEBYGGING

Relasjons- og resultatorientert tilnærming


Jeg er over snittet interessert i sosiale medier og markedskommunikasjon. Dette er to fag som mer eller mindre glir inn i hverandre og utfyller hverandre. Sosiale medier er markedskommunikasjon, hvor muligheten for produktlanseringer, kundeservice, dialog, hjelpesupport eller pleie nære og forretningsmessige relasjoner er stor og tilgjengelig 24/7 .


Jeg tror at alle bedrifter kan ha nytte av sosiale medier, men det gjelder å være på de kanalene som kundene dine er på med relevant innhold til rett tid. For å lykkes med det mener jeg at vi må være både relasjons- og resultatorientert når vi skal bl.a. lage en innholdsstrategi, og at samarbeid, kreativitet og ROI står høyt.

Organisasjonsdrevet merkebygging & ROI


Jeg har en sterk tro på at merkevarebygging (eller merkebygging) må starte med medarbeiderne. Uavhengig om jeg jobber alene eller om jeg har 10 eller 1 000 ansatte må prosessen med merkebygging starte innenfra og jeg må ha med de som tror på produktene og tjenestene våre. Strategien er tilpasset bransje, kultur og menneskene, men kjernen bør vær implementert og godtatt av alle. Godkjent ved at den kan tilpasses og tåler motgang i perioder. Det tar tid å komme dit. 


Organisasjonsdrevet merkebygging bør være en kreativ prosess gjennom hele bedriftens (og produktenes) levetid og for ROI. Folk slutter, da må vi lære nye folk og lytte til deres ideer. Vi må kunne møte nye konkurrenter, nye kunder, endringer i markedet og så videre med vårt merke. 

INTERESSERT I ET SAMARBEID?


Jeg har fått god erfaring med å jobbe prosjektbasert, i team og selvstendig fra studie og frivillig arbeid. Jeg jobber med markedsføring, merkevarebygging og innhold til sosiale medier for Young Retailers og Strøksforeningen Karl Johan.